Otac osumnjičenog za ubistvo u pratnji policije doveden na novu lokaciju. Da li je tu zakopano tijelo Danke Ilić?

a

Deponija na lokalnom Starobanjskom putu nije jedina lokacija koji se pretražuje, javlja N1 Srbije iz Banjskog Polja, nakon ubistva 2-godišnje djevojčice Danke Ilić.

Jedna se policijska ekipa, neslužbeno se saznaje, zaputila i u Majdanpek u potrazi za njenim tijelom.

Pretražuje se i koliba porodice Srđana Jankovića do koje je policiju odveo njegov otac.

Radi se o nenaseljenom mjestu u blizini Luke odakle je osumnjičenik za ubistvo male Danke. Na terenu je veliki broj policajaca.

Prethodno je Jankovićev otac stigao u pratnji pripadnika policije na mjesto gdje postoji šansa da bude pronađeno tijelo djevojčice.

Policija intenzivno pretražuje polja u selu Luka kod Bora, odakle je osumnjičeni za ubistvo dvogodišnjakinje. Prekopavali su dvorište porodice Janković.

Podsjetimo, danas se pojavila informacija da je Janković tijelo djevojčice prebacio u blizinu svoje kuće, prenosi Jutarnji list.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na press konferenciji rekao da imaju saznanja da je jedan od dvojice osumnjičenih prebacio tijelo Danke Ilić na drugu lokaciju.

"Doveli smo ih drugi dan, poligrafski ih testirali. Vozač automobila je imao zakašnjelu reakciju na poligrafskom testiranju, dok je suvozač odmah imao reakciju.

Odmah smo im oduzeli automobile. Taj automobil je bio pun alata i rezervnih dijelova. Njih dvojica su nas odveli do deponije da nam pokažu gdje je tijelo, ali imamo saznanje da se jedan od njih vratio tamo 28. marta i da je prebacio tijelo na drugu lokaciju.

Ne možemo im vjerovati jer jedan na drugog svaljuju krivicu", rekao je Gašić, prenosi Jutarnji list.