Otac prodao svinje i konja da bi sinu kupio ženu, komšije o monstrumima koji su silovali djevojku: Nasilno su je odveli iz kuće

policija
Cijelo selo priča da je Marijan prodao dvije svinje, jednog konja i tri praseta i odmah sutradan otišao kod poznanika da bi kupio za 600 eura njihovu kćerku za svog sina - riječi su komšije Marijana J. (42) i Nedeljka J. (22) iz Margite kod Plandišta, u Srbiji, koji su osumnjičeni da su silovali djevojku D. M. (18).

 

Prema riječima komšija, čim su stigli kod djevojke u kuću, zaprosili su je, međutim ona je to odbila.

Oni su je tada nasilno odveli iz porodične kuće, a njeni roditelji to nisu spriječili. Nesretnica je pokušala i da im pobjegne dok su je vozili njihovoj kući – opisuje za prvi komšija uhapšenih oca i sina.

Kako dalje navodi, Marijan i Nedeljko su D. M. dovezli kući 2. februara, a s njima je u društvu bio još jedan mladić.

Vidio sam kad su je uvodili u kuću. Primijetio sam samo da je veoma lijepa i visoka i da je odmah ušla u njihovo dvorište, poslije je nisam vidio. Čuo sam da su je iste večeri obojica silovala po nekoliko puta, uz prijetnje da će je ubiti, međutim, uspjela je nekako da im pobjegne i pozove policiju. Nije mi jasno kako su mogli to da joj urade, kada tu živi i Nedeljkova majka, dva brata i snaha. Marijan ima i dvije kćerke. Sljedeći dan smo svi vidjeli da su ispred njihove kuće došla tri policijska vozila i da su odveli Marijana i Nedeljka, ali ne znam ko su ovi što su juče uhapšeni zbog istih optužbi – objašnjava sagovornik.

Prema riječima mještana sela u Plandištu, Marijan je roditeljima M. D., navodno, rekao da je 600 eura, koje im je dao, samo kapara, a da će se “za svadbu tek pokazati”.

Sumnja se da njih dvojica nisu jedini koji su se iživljavali nad nesretnom djevojčicom, pa je uhapšeno još nekoliko osoba. Kako je D. M. izjavila u policiji, do zločina je došlo tokom noći između 2. i 3. februara.

Prema posljednjim saznanjima iz istrage, roditelji D. M. privedeni su u srijedu na informativni razgovor.

Uhapšenim silovateljima određen je pritvor do 30 dana da ne bi uticali na svjedoke.