Otac teško povrijeđenog violiniste: Stariji brat ga je dozivao, našli smo ga 20 metara dalje

,

Vidjeli smo ga kako leži na asfaltu i trčali smo do njega, dozivao sam ga, ali ništa nije rekao, ispričao je dječakov otac Zoran Vasić

Zoran Vasić, otac talentovanog violiniste Jovana Vasića (15) iz Obrenovca, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između petka i subote, kaže da se moli da njegov sin ozdravi.

- Vraćali smo se sa svirke iz Obrenovca negdje pola sata poslije ponoći u noći između petka i subote. Išao sam svojom trakom i vidio automobil ispred sebe, ali sam mislio da će da skrene jer je ispred njega bilo skretanje. Međutim, on je stajao u traci, a kako sam čuo, sa nekim je pričao - ispričao je za Kurir.rs otac teško povrijeđenog dječaka, Zoran Vasić.

Naprsnuće pršljenova

Očajni otac tvrdi da je pokušao da izbjegne sudar.

- Kad sam se približio, da ga ne bi udario, pokušao sam da ga obiđem sa lijeve strane. Međutim, zakačio sam njegovu lijevu stranu. Taj udarac u lijevo me je odbacio pravo u kanal. U sljedećem trenutku čuo sam kako se sve krši i lomi - priča Zoran.

Na mjestu suvozača u trenutku udesa nalazio se njegov stariji sin Mirko.

- Počeo je da traži Jocu po kolima, okolo, u kanalu... Nije ga nigdje bilo. Počeo je da ga poziva: "Joco, Joco, gdje si? Joco". Tada smo shvatili da je izletio 20 metara naprijed. Izletio je iz automobila kao frizbi. Vidjeli smo ga kako leži na asfaltu i trčali smo do njega. Dozivao sam ga, ali ništa nije rekao - tužnim glasom objašnjava Zoran.

Hitna pomoć je, prema njegovim riječima, brzo stigla.

- Hitna je preuzela Jocu, a kasnije sam čuo da je u sanitetu stisnuo ruku. Ima dosta teških povreda, naprsnuće pršljenova, hematom na glavi, još neke prijelome, da li karlice ili kuka, ne znam ni ja više - kaže nesretni čovjek koji je izašao iz bolnice sa starijim sinom.

Posjekotine po licu

Zoran je na mjestu vozača zadobio masnicu ispod oka i poprilično je ugruvan. Njegov stariji sin Mirko ima posjekotine po licu i nekoliko kopči.

- Za sada nemam nikakve informacije u kakvom je stanju Joca. Rodbina mi je došla jučer iz Austrije i Njemačke kako bi bili s nama u ovim teškim danima - kaže Zoran.

Podsjećamo, Jovan Vasić Piromanac (15), jedan od najboljih mladih violinista u Srbiji, teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Zvečke, kad se s ocem Zoranom i starijim bratom Mirkom vraćao sa nastupa iz Obrenovca.