Oteo djevojku i njenu bebu: Držao je kao robinju

Muškarac iz Sjeverne Karoline je optužen da je djevojku (24) i njenu bebu držao u svom domu u zarobljeništvu više od mjesec. Mladu majku je prisiljavao da bude njegova seksualna robinja.

Džejms Brajan Peterson (James Bryan, 54) je uhapšen prošle nedjelje nakon što je 4. jula oteo djevojku i njenu osmomjesečnu bebu ispred njihove kuće, prenosi Avaz.ba.

Majka i beba su konačno spašene 9. avgusta, kada je ona uspjela da pozove policiju. Rekla im je da je Peterson drži protiv njene volje.

Policija je saopćila da je nesretna žena bila primorana da bude seks-robinja Petersonu. Pored toga što ju je seksualno zlostavljao, Peterson je navodno na njoj koristio elektrošoker i prijetio joj je pištoljem.

Vlasti su izjavile da su žena i njeno dijete sada na sigurnom. 

Peterson je prvobitno optužen za napad na ženu, seksulano zlostavljanje i zlostavljanje uz prijetnju pištoljem. Pušten je iz zatvora nakon što je platio kauciju od 20.000 dolara.

Policija je izvršila pretres njegovog doma uz nalog i ponovo ga uhapsila. Sada je otpužen za trgovinu ljudima, otmicu, prisilno ropstvo, seksualno ropstvo i zlostavljanje. Sada mu je određena kaucija od 2 miliona dolara. 

Istraga o ovom slučaju je još u toku.