Otkrivamo ko je poštenjačina iz Cazina koji je pronašao novčanik s novcem i vratio ga vlasnici

Nakon što se jučer obratio našoj redakciji da mu pomognemo pronaći vlasnicu novčanika koji je pronašao na parkingu, a kojem su se nalazili dokumenti, bankovne kartice i veća svota novca, telefon Nihada Ljubijankića iz Cazina nije prestajao zvoniti.

Iako su u novčaniku bili dokumenti na ime Zehide Pjanić, mnogi su ga zvali i tvrdili da je novčanik njihov. Ipak, na kraju mu se javio Vahid Pjanić, brat vlasnice novčanika. Kada je bio siguran da je njen brat, dao mu je novčanik s novcem i dokumentima. A životna situacija žene iz Cazina koju je Nihadu ispričao Vahid pokazala je samo veličinu ovoga čina. Naime, Zehida je bolesna te je na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i pronađeni novac bio je upravo za tu svrhu.

Nihad, kojeg u gradu svi poznaju pod nadimkom Budžin, je 100-postotni RVI, a kaže da uopće nije razmišljao da novac zadrži za sebe.

- "Žena je bolesna, treba im svaki dinar i drago mi je da sam im pomogao tako što sam našao novčanik i pronašao vlasnicu. Da budem iskren, mogao sam baciti njene dokumente, uzeti sebi novac i ušutiti se. Ali nisam takav. Odmah sam reagovao i dao sve od sebe da je pronađem i vratim novčanik", ističe Nihad.

 

Image