OTKRIVEN RAZLOG: Edin Zejćirović ubijen iz ljubomore zbog žene jednog od osumnjičenih

Četvrti učesnik u zvjerskom premlaćivanju i ubistvu Samid Šabanović, danas je uhapšen.

Videosnimak svirepog ubistva Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića kružio je u određenim krugovima u Brčkom, a jučer je javno objavljen na društvenim mrežama, nakon čega je kod svih onih koji su ga odgledali zavladao šok i nevjerica.

Suanu Haliloviću, Suvadu Djedoviću i Nihadu Hukiću određen je pritvor, a, kako saznajemo, tokom saslušanja u policiji jedan od njih je istražiteljima otkrio tačnu lokaciju gdje je tijelo bačeno.

Na snimku se čuje kako jedan odubica govori mladiću: “Ho'š kod žene moje, ha? Ho'š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta”…

Ove riječi koje je izgovorio jedan od ubica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore. Na ovom horor snimku također je prikazano maltretiranje te batinanje nesretnog mladića uz teške uvrede i psovke.

Četvrti učesnik u zvjerskom premlaćivanju i ubistvu Samid Šabanović, danas je uhapšen.

Zejćirović je posljednji kontakt s porodicom imao 17. novembra. Iako su postojale određene indicije da je ubijen, nadležni organi sve do 5. decembra nisu uspjeli ući u trag osumnjičenima.

Nakon što je snimak objavljen na društvenim mrežama, u koordiniranoj akciji Policije Brčko Distrikta i Policijske uprave MUP-a TK uhapšeni su Halilović, Djedović i Hukić. Njima je Osnovni sud u Brčkom na osnovu prijedloga Tužilaštva odredio jednomjesečni pritvor.