Otkriveno ilegalno priređivanje igara na sreću u Vlasenici i Ugljeviku

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću će i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim sprovođenjem inspekcijskih nadzora u cilju otkrivanja prekršaja iz oblasti igara na sreću.

Inspektori Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke uprave za igre na sreću, u saradnji sa inspektorima Poreske uprave Republike Srpske – Područni centri Zvornik i Bijeljina, otkrili su 20. novembra godine neovlašteno priređivanje igara na sreću na području opština Vlasenica i Ugljevik.

Neovlašteno priređivanje kladioničkih i elektronskih igara na sreću otkriveno je putem terminala u ugostiteljskoj radnji "RAVNA GOR" u Vlasenici.

"Zbog učinjenog prekršaja, fizičkom licu S.M. zabranjeno je priređivanje kladioničkih i elektronskih igara na sreću bez odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, te mu je izdat prekršajni nalog u iznosu od 2.000 KM. Takođe, oprema kojom je isti počinio prekršaj je privremeno oduzeta, do okončanja prekršajnog postupka", saopšteno je iz Republičke uprave.

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću otkrili su i dva slučaja ilegalnog priređivanja igara na sreću na području opštine Ugljevik.

Ilegalno priređivanje elektronskih igara na sreću, kao i igara na sreću na sedam automata otkriveno je u Mjesnom domu, Donja Trnova bb, opština Ugljevik od strane fizičkog lica I.K.

Takođe, neovlašteno priređivanje elektronskih igara na sreću, te igara na sreću na pet automata otkriveno je u objektu Doma kulture u mjestu Donja Trnova, opština Ugljevik, od strane lica M.M.

"Zbog učinjenog prekršaja, automati za igre na sreću su privremeno oduzeti, a protiv odgovornih lica biće preduzete mjere i radnje propisane Zakonom o igrama na sreću", saopštili su.

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću će i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim sprovođenjem inspekcijskih nadzora u cilju otkrivanja prekršaja iz oblasti igara na sreću.