Nakon što je otkazan koncert : Otkriveno što će biti s povratom novca za otkazani koncert Enriquea Iglesiasa

Kompanija Eventim saopštila je kako do potpunog pravnog razrješenja neće biti moguće vratiti novac kupcima ulaznica.

Dvadeset dana prije nego što je trebao biti održan koncert, počelo se šuškati o navodnom otkazivanju zagrebačkog koncerta Enriquea Iglesiasa, a zabrinuti obožavatelji na sve su načine pokušavali doznati što će biti s njihovim kartama i novcem.

MSN sad piše da je koncert, uz još nekoliko koncerata koje je pjevač trebao održati u Europi, otkazan zbog "prevare promotora". Uz onaj u Zagrebu, otkazani su i koncerti u Litvi te Bjelorusiji. U priopćenju objavljenom na web stranici latvijske agencije Bilesu Serviss stoji da su Iglesiasovi zastupnici u agenciji Creative Arts otkazali koncerte nakon što promotori nisu uspjeli ispuniti svoju stranu dogovora o organiziranju nastupa.

"Nakon pažljivog razmatranja svih alternativa bili smo prisiljeni otkazati predstojeće nastupe u Zagrebu, Rigi i Minsku", stoji u priopćenju.

"ArtBG, organizator koncerta, producent i organizator događanja, nisu ispunili ugovorne obveze s dvoranama i svim produkcijskim elementima za ova tri događaja. Sve to onemogućuje održavanje koncerta kakav zaslužuju fanovi. Sigurnost za naše fanove i osoblje je na prvom mjestu, a to ne možemo garantirati svima ako promotor ne ispuni svoje obaveze", pišu dalje.

"Eventim poduzima i nastavit će poduzimati sve pravne mjere kako bismo kupcima otkazanog koncerta omogućili povrat novca. Nažalost, do potpunog pravnog i institucionalnog razrješenja nastale situacije ne možemo izvršiti povrat novaca kupcima ulaznica za ovaj otkazani koncert", ističe se u priopćenju Eventima.

Napominju da je ta kompanija, kao posrednik koji je prodavao ulaznice u ime i za račun organizatora, ispunila sve financijske obaveze u vezi s prodanim ulaznicama te je sredstva primljena prodajom tih ulaznica prenijela organizatoru, odnosno, trećim osobama po nalogu organizatora.

Financijska sredstva za povrat ulaznica kupcima dužan je osigurati sam organizator, bugarska kompanija ART BG - MENAGEMENT iz Sofije.