Otmica koja je šokirala Njemačku: Je li Bosanac oteo sina njemačkog milijardera?

Home

Otmica koja je šokirala Njemačku: Je li Bosanac oteo sina njemačkog milijardera?


Njemačka policija obratila se javnosti i medijima, među kojima je i ''Dnevni avaz'', s molbom da se jave oni koji prepoznaju glas otmičara koji je prije dvije i po godine oteo sina njemačkog milijardera Rajnholda Virta (Reinhold Würth).

Jak naglasak

Otmica, koja je šokirala njemačku javnost, dogodila se 17. juna 2015. godine.

U to vrijeme 50-godišnji sin milijardera, koji je osoba s posebnim potrebama, živio je izolirano u jednoj integrativnoj komuni.

Dan kasnije on je pronađen neozlijeđen i zavezan za drvo u šumi kod Vicburga.

Prije nego što će sin milijardera biti pronađen nepoznati otmičar zahtijevao je otkup od tri miliona eura te je naveo koordinate mjesta za primopredaju novca.

Do toga nije došlo, ali je pomak u istrazi napravljen zahvaljujući snimku na kojem otmičar traži novac.

U međuvremenu je obavljena nova analiza glasa otmičara te je ustanovljeno da je riječ o muškarcu starom između 40 i 52 godine, s jakim naglaskom iz država bivše Jugoslavije.

Istražitelji sumnjaju da je otmičar porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedoniji ili s Kosova te da je, najvjerovatnije, došao u Njemačku prije 2001. godine.

Njemačka policija je objavila da je otmičar, prema njihovim saznanjima, njemački jezik učio u oblasti Rajne i Majne, gdje je, vjerovatno, živio i radio. Kako navode iz policije, nije isključena mogućnost da otmičar još živi na tom području.

Napunio mobitel

Njegovo kretanje je registrirano na osnovu dopuna koje je kupovao za mobitel.

Transakcije su se događale uglavnom na području Frankfurta, Darmštata i Maintala. Na dan otmice otmičar je bio u supermarketu, u blizini mjesta gdje je kasnije pronađena žrtva.

Novčana nagrada 30.000 eura

Sada je podignut i iznos nagrade sa 5.000 na 30.000 eura u slučaju pružanja informacija koje bi dovele do hapšenja otmičara.

Inače, bogatstvo porodice Virt procjenjuje se na 6,9 milijardi eura, a sin koji je bio otet danas živi na tajnoj lokaciji.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Tue, 16/05/2017 - 20:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top