Otvoren 18. Sajam EKOBIS na gradskoj otoci u Bihaću

.

Na gradskoj otoci u Bihaću danas je otvoren 18. Sajam EKOBIS koji je ove godine ugostio preko 200 izlagača iz privrede, poljoprivrede, ekologije, elektronike i ostalih oblasti. Izlagači dolaze iz čitave Bosne i Hercegovine i regiona, a važno je napomenuti da je i ove godine Grad Bihać jedan od učesnika sajma.

„Sajam EKOBIS i ove godine je dobra prilika da svi izlagači kroz međusobne susrete i sastanke ojačaju svoje poslove, a istovremeno u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu nađu partnere za privrednu i svaku drugu saradnju. Ovaj sajam za naš grad je jedna od pet manifestacija koje tokom godine okupe veliki broj posjetilaca i izlagača koji iz našeg grada šalje pozitivne slike i naše potencijale, od kojih su oni u oblasti turizma za nas izuzetno bitni. Stoga podržavamo sajam i sve aktivnosti menadžmenta Privredne komore USK-a kao dobar primjer prezentacije ovog dijela Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da će ovogodišnji i svaki naredni sajam EKOBIS biti najbolje sajamsko okupljanje u ovom dijelu naše zemlje i regije i najbolja poslovna poruka iz grada na rijeci Uni u kojem svim izlagačima i učesnicima želim ugosan boravak u naredna tri dana“ - kazao je Jasmin Stambolija, Savjetnik gradonačelnika.

Samom činu otvaranja pristvovali su Enes Ružnić, predsjednik Privredne komore USK-a, koja je i glavni organizator događaja, zatim Husnija Kudić, Savjetnik ministra poljoprivrede u Vladi F BiH, Mustafa Ružniću, premijer USK-a koji je svečano otvorio sajam, predstavnici Vanjskotrgovinske komore F BiH, Ministri u Vladi USK-a, te ostali mnogobrojni gosti iz naše države ali i regije.

Podsjećamo, ovogodišnji sajam EKOBIS trajati će od 09. septembra do nedjelje, 12. septembra a lokacija održavanja i ove godine je gradska otoka u Bihaću. Sajam je za posjetitelje prvog dana otvoren danas od 12.00 do 19.00 sati, a naredne dane od 10.00 do 19.00 sati.