Otvoren najveći sajam solarne energije u Turskoj: BiH u junu dobija svoj

.
Sajam solarne energije i tehnologija “Solarex Istanbul” – prvi i jedini sajam na temu solarne energije u Turskoj otvoren je danas u Istanbulu.

 

350 učesnika, više od 1000 proizvođača te preko 10000 posjetilaca, čine ovaj sajam jednim od najvećih na svijetu, javlja partner portala Patria sa ovoga događaja. 

Fotonaponske ćelije, moduli, pretvarači, tehnologije mjerenja i upravljanja, punjači, baterije, kablovi, konektori, spojne kutije, solarni sistemi za praćenje, sistemi za montažu, instalacijski uređaji, integrirana rješenja za zgrade (BIPV), “Stand Alone” sistemi, solarne elektrane, sistemi za pohranu energije, pločice, materijal i proizvodna oprema… sve to se može naći u jednom od najvećih sajamskih prostora u Turskoj.

Sajam je okupio svjetske direktore iz sektora solarne energije, menadžere, direktore nabave, proizvođače, potrošače, akademike, studente te domaće i strane predstavnike sektora solarne energije. Osim sajamskog dijela u Istanbulu se održava i veliki broj predavanja o ovoj temi, a ove godine su u fokusu teme o finansiranju, ulaganju i izgradnji solarnih elektrana. 

Turska poduzima važne korake kako bi postala proizvodni centar na polju solarne energije, a Solarex joj na tom putu dosta pomaže. 

Na Sajmu u Istanbulu učestvuju i predstavnici iz BiH iz nekoliko domaćih kompanija i Privredne komore Federacije BiH, te Solarne akademije koja je organizator ovakvog sajma u BiH, po prvi put u Sarajevu gdje će se održati Sarajevo Energy Forum - SEF, 20-23. juna 2023. u hotelu Hills na Ilidži. 

Više informacija o učešću i registraciji na ovom sajmu i forumu možete dobiti na info@sef.ba i registracija@sef.ba.