Otvorena birališta za prijevremene izbore za načelnika općine Travnik

izborii
Na području općine Travnik otvorena su birališta za prijevremene izbore za općinskog načelnika i do sada nisu evidentirani nikakvi problemi, izjavio je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Travnik Hajrudin Alibašić.

Alibašić je kazao da su sva redovna biračka mjesta otvorena, bez kašnjenja, u sedam sati.

“Imamo ukupno 75 redovnih biračkih mjesta te jedno za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićima – kazao je Alibašić, dodavši da su angažirana i tri mobilna tima.

Na raspolaganju će, također, biti timovi za oboljele od covida-19, za građane koji ne mogu doći na birališta jer se nalaze u samoizolaciji ili su na liječenju.

U općini Travnik registrirana su ukupno 47.782 birača, koji će moći birati između dva kandidata za općinskog načelnika.

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) je Kenan Dautović, dok je Harisa Kaniža, kandidat koalicije “Naša travnička priča” koju čine Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Narod i Pravda i Naša stranka.

Odluka Centralne izborne komisije BiH o ponavljanju načelničkih izbora u Travniku donesena je nakon što je na sam dan održavanja lokalnih izbora u BiH, 15. novembra prošle godine, preminuo kandidat Mirsad Peco, koji je dobio najviše glasova birača.