Otvoreno Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać

BIHAĆ

Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać od sada nudi besplatno Savjetovalište za brak i porodicu koje u širem smislu podrazumijeva: individualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima. Odjel za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ima za cilj pružanje podrške porodici i njenoj afirmaciji kao temelju društva.

Kako bismo i pri istoimenom Odjelu Medžlisa IZ Bihać afirmirali brak i porodicu, pružili znanje, podršku i savjete mladima prije stupanja u brak, pomogli bračnim partnerima da prevaziđu krize i nesuglasice te pojedinačno i grupno dali podršku svim članovima porodice kroz individualna i grupna savjetovanja, seminare i radionice, otvaramo Savjetovalište za brak i porodicu.

Svakog utorka i četvrtka u terminu od 12:00 do 16:00 možete se informisati o detaljima Savjetovališta, dogovoriti individualni, predbračni, bračni ili porodični termin sa našim savjetnicima teolozima, psiholozima i porodičnim savjetnicima, te iznijeti svoje nedoumice i pitanja a pomoć, podrška, privatnost, povjerljivost i diskrecija su vam zagarantovani.

Za sve informacije ili dogovore o terminu savjetovanja nudimo vam tri mogućnosti: možete doći lično u Kancelariju za brak i porodicu MIZ Bihać, na adresu Bosanskih banova 2, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 16:00, pozivom na broj telefona 037/228-454 u istom terminu, ili putem e-maila: savjetovaliste.mizbihac@gmail.com.


NAPOMENA: Korisnici usluga Savjetovališta Medžlisa IZ Bihać mogu biti sa područja svih medžlisa Muftijstva bihaćkog. Zajedno možemo doprinijeti afirmaciji braka i porodice u bosanskohercegovačkom društvu a za to nam je potrebno i vaše povjerenje.