Ova država u regionu uvodi kraće radno vrijeme?

.

Predstavljajući program “Evropa sad 2”, kao lider Pokreta “Evropa sad” (PES), Milojko Spajić je predložio skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati, odnosno na sedmosatni radni dan, a za to je imao i obrazloženje.

Premijer testira javnost predlogom da uvede sedmosatno radno vreme u Crnoj Gori.

“Zadovoljan i odmoran radnik je inovativniji, produktivniji i lojalniji, što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države. Biće više vremena za porodicu, prijatelje i širu zajednicu. Dakle, i ovaj program, kad bude predstavljen u celosti, imaće pozitivan uticaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu. Zato je sat vremena manje, u stvari, sat vremena više”, rekao je on, prenosi Biznisinfo.ba.

Dodao je da podaci govore da u Crnoj Gori zaposleni imaju jednu od najdužih radnih sedmica u Evropi i to u proseku dužu od 42 sata, što je u odnosu na prosek zemalja EU više za čak šest sati sedmično, a „svi pričaju o evropskim standardima“.

Spajić uverava javnost da je nakon implementacije programa „Evropa sad 1“ Crnoj Gori „vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada, a „Evropa sad 2″ je korak dalje ka cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori“, prenela je Politika.