Ovaj otok je carstvo mačaka, ima ih četiri puta više nego ljudi

.
Japanski otok Tashirojima maleni je ruralni otok kraj obale grada Ishinomakija u prefekturi Miyagi, a poznat je kao "otok mačaka".

Na Tashirojimi živi nekoliko stotina mačaka, o kojima se brinu otočani. Mačke su izvorno dovedene kako bi pomogle u kontroli štetočina oko otočkih farmi dudova svilca, a od tada se njihov broj povećao do te mjere da ih sada ima četiri puta više nego stanovnika otoka, kojih ima oko 80.

Ribolov je dugo bio važna industrija na Tashirojimi. Stoljećima su ribari koji su radili na otoku štitili poludivlje mačke i brinuli se o njima jer su vjerovali da će im donijeti sreću. Slijedeći tu tradiciju, izgradili su malo Svetište za mačke (Nekokamisama) u središtu otoka posvećeno mački koju je slučajno ubio kamen koji je pao. 

Za njih se brine i veterinar koji šest puta godišnje dolazi u redovne posjede i pregled svih mačaka kako bi provjerio jesu li sve u redu. Mačke posjećuju i brojni turisti jer je "otok mačaka" u posljednjih nekoliko godina postao turistička atrakcija. Jedna od zanimljivosti vezanih uz otok je da psima pristup na Tashirojimu nije dopušten.

 

Foto:Twitter