“Nije ovo prvi put”: Ovako je Arijana Memić odgovorila Alisi Mutap

Arijana Memić, sestra tragično stradalog mladića Dženana Memića, kazala je za televiziju N1 da je zadovoljna nakon sastanka koji je njen otac Muriz Memić imao u srijedu u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa v.d. glavne tužiteljice Gordanom Tadić.

”Zadovoljni smo, iskreno vjerujemo u državno Tužilaštvo i da će ubice Dženana Memića biti privedeni pred lice pravde”, kazala je Arijana Memić.

Potom je prokomentarisala otvoreno pismo koje je Alisa Mutap, svjedokinja u procesu protiv Ljube i Bekrije Seferovića, sinoć poslala medijima u BiH.

”Moram vas ispraviti, Alisa Mutap se nije prvi put obratila javnosti kada su izdali saopćenje u kojem je pisalo da su oni koji su ubili Dženana, pokušali ubiti i nju. Ona nije pisala to pismo, ona glumi advokata Muamera Budnje. Mi smo ga prozivali zbog obrisanog snimka s njegovog hotela”, dodala je Arijana Memić.

”Poslala bih poruku Tužilaštvu da uhapse Alisu Mutap, ovo nisu posljednji protesti”, poručila je ona.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio je Ljubu i Bekriju Seferovića, optužene da su skrivili i prikrili prometnu nesreću u kojoj je, kako je tvrdilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, smrtonosne povrede zadobio 21-godišnji Dženan Memić.

Porodica Memić tvrdi da je njegov sin ubijen, te da ga nije usmrtilo vozilo, zbog čega je tražio da istragu preuzme Tužilaštvo BiH i druge policijske agencije.