Ovdje su zakopali penzionera kojeg su ubili zbog 500 eura, uzeli su mu auto da počine novi zločin

H

Motiv je bio da uzme njegovo vozilo i da njime otme Vanju Gorčevsku
Reporteri skopske Televizije Telma otkrili su i mjesto gdje je zakopan Panče Žežovski, ubijeni penzioner iz Velesa.

Žežovski je kidnapovan je iz svoje kuće 22. novembra. Ubijen je i sahranjen na putu Veles-Skoplje. Razlog je, kako su objavili skopski mediji, bio dug od 500 eura prema grupi koju predvodi, Ljupčo Palevski Palčo, piše Fokus.

 

Ove detalje o pogibiji 74-godišnjeg Veleščanina saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare makedonski tužilac Gavril Bubevski. Motiv je bio da uzme njegovo vozilo i da njime otme Vanju Gorčevsku (14).

„Prema izjavama osumnjičenih u OJ, osumnjičeni su imali neku vrstu dužničko-povjerilačkog odnosa, odnosno Panče Žežovski je bio dužan oko 500 eura i zbog toga je najverovatnije izabran kao oštećeni da mu se uzme auto i da se iskoristi za Vanjinu otmicu“, rekao je Bubevski, a prenosi TV Telma.

On je objasnio šta za sada imaju kao dokaz o otmici Panče, njegovom ubistvu i oduzimanju njegovog vozila kako bi se okončao zločinački poduhvat u Skoplju.

Panče je kidnapovan iz svoje kuće i oduzeto mu je vozilo. Nakon što je ubijen, dvojica od trojice osumnjičenih za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske su istim vozilom ubacili djevojčicu sa vezanim rukama i nogama i vrećom za spavanje i odvezli je u selo Brazda u općini u Čučer Sandevo, gdje je ubijena oko 10 sati, a potom zakopana.