Ovi momci održali su javni čas o Srebrenici: Obratili se i lažnim patriotama, šta je sa sadašnjosti i budućnosti

F

Foto: Screenshot

Mladići iz pokreta "Karton revolucija" objavili su viralan snimak na društvenim mrežama povodom donošenja Rezolucije o Srebrenici. 

Objavom su željeli skrenuti pažnju na obične ljude i njihove probleme, jer dok se priča o prošlosti niko ne brine o sadašnjosti i budućnosti malenog grada u RS.

Srebrenica kakvu do sada niste vidjeli

- Usvojena je Rezolucija o Srebrenici koja govori o prošlosti. A šta je sa sadašnjosti i budućnosti? Pozdrav iz Srebrenice kakvu nikad do sada niste vidjeli. Dobrodošli na kanjon Drine, selo Klotjevac, jezero Perućac, Banju Guber. Dobro došli u jedan od najljepših gradića Evrope. Srebrenicu koja, iako je najljepša, još jednu noć dočekuje tužna, ostavljena, sama i izdana - objavili su iz "Karton revolucije".
 

U snimku su objasnili kako je Srebrenica izdana od politike lažnjih Bošnjaka i Srba koji su milijarde umjesto u Srebrenicu, jezero Perućac i kanjon Drine uložili u vile u Sarajevu, Tuzli, Beogradu i Banjoj Luci, te da se političari grada sjete samo u julu.

Izdana od politike

- Izdana od politike koja 30 godina nije asfaltirala put do sela Klotjevac. 

Patriota koji po zemlji natopljenoj krvlju sade smeće koji ne žele da se ovdje ikada više vrati život u punom obimu. Ovo je Srebrenica koju je međunarodna zajednica većinom častila besmislenim projektima i donacijama, kako bi oprala obraz, da bi danas bila pusti i imala više nevladinih organizacija nego stanovnika - poručili su iz "Karton revolucije".

Oni su imali poruku za lažne patriote i međunarodnu zajednicu i poručili su im da treba da ih bude sramota Srebrenice i da ako imaju malo časti dat će šansu ovom gradu i sjetiti ga se i ostalih 11 mjeseci u godini.