Vlaisavljević: Ovo će biti najsmješnije Predsjedništvo BiH koje smo ikada imali

Izbori 2018. nisu svijetao obraz Bosne i Hercegovine, kazala je u popodnevnom programu TV Alfa direktorica Centra za kulturu dijaloga Sanja Vlaisavljević i pojasnila, da svi oni koji glasno iskazuju nezadovoljstvo, u privatnosti glasačke kutije pokažu svoju pravo lice. Na posljednjim izborima, bh. građani su pokazali nezainteresiranost da se naprave neke promjene na bolje.

Za zemlju koja je u tolikoj krizi, za zemlju koja propada, za zemlju u kojoj ljudi kopaju po kontejnerima, za zemlju koja je daleko od puta ka Evropskoj uniji sramotno je mala izlaznost. Pedeset procenata nije malo, ali za zemlju koja ima ovo breme na leđima, to je mala izlaznost, pojasnila je Vlaisavljević.

Najvećim, kako je rekla bezobrazlukom, smatra izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, jer kako je pojasnila, "Komšić je kandidat koji, u predizbornoj kampanji, nije računao na glasove Hrvata". 

Naprotiv, Hrvatima se obraćao negativnom retorikom, rekla je Vlaisavljević.

Smatra da će, prilikom formiranja vlasti doći do velike krize.

- Kao građanin, kao neko ko je odlučio da svoj život provede u ovoj zemlji, voljela bih da kažem da bi se moglo napraviti nešto pozitivnije, ali nažalost do toga neće doći, zaključila je Vlaisavljević.