Poruka koja nikog ne ostavlja ravnodušnim: Ovo je pravi navijač!

Dijelimo se po nacijama, vjeri, političkim strankama, po entitetima, kantonima/Županijama…

Što se refektira i na sport. Tako navijači, barem po komentarima na društvenima mrežama, poput političari koriste ratnohuškačku retoriku.

Ipak, nismo svi takvi. Ima u ovoj zemlji još pravih navijača. Ima Hrvata u Ljubuškom koji su sretni zbog povratka Veleža u Premijer ligu. Nije mali broj Bošnjaka, pa i bosanskohercegovačkih pravoslavaca koji se raduju uspjesima Zrinjskog. Navijalo se i u bošnjakom dijelu BiH da Radnik prođe što dalje u Evropi. To su pravi navijači.

Jedan od takvih je i Zoran Pranjić Zox. Hrvat iz Tuzlanskog kantona. Njegov status na fejzbuku izazvao je brojne simpatije obične raje.

“Ja sam navijač Slobode iz Tuzle. To je moj grad. Navijam i za NK Mramor. Tu sam prohodao i odrastao faktički. Kao ljubitelj nogometa i kao navijač želim večeras da podržim sreću našim predstavnicima u Europa ligi. Sretno FK Sarajevo. Sretno HŠK Zrinjski”, napisao je između ostalog Zoran Pranjić Zox na svom fejzbuk profilu.

Najmanje što je zaslužio od Uprava dva kluba je mjesto u svečanoj loži na jednoj od narednih utakmica. U Europa ligi,- bilo bi sjajno!

Dok je navijača poput Pranjića bit će Bosne i Hercegovine,pišu sportske.ba.