Ovo su najlošije plaćeni poslovi u Njemačkoj

poslovi
Koja su zanimanja u Njemačkoj najbolje plaćena? Sa kojim će te zanimanjima najmanje zarađivati u Njemačkoj? Kako je 2022 skoro pri kraju, možemo već sumirati koja su zanimanja bila među najbolje a koja među najgore plaćenim u Njemačkoj.

 

Sobarica je najmanje plaćen posao u Njemačkoj?

Istraživanje gehalt.de pokazalo je da najmanje zarađuju osobe koje rade u ugostiteljstvu i u uslužnim djelatnostima. Istraživanje gehalt.de pokazalo je da najmanje zarađuju osobe koje rade u ugostiteljstvu i u uslužnim djelatnostima dok je pomoćnik u kuhinji najgore plaćeni posao. Osobe koje rade u ovoj industriji mogu računati na prosječnu godišnju bruto zaradu od oko 21 907 eura.

Frizeri u Njemačkoj zarađuju ​u prosjeku 23 202 eura bruto godišnje dok konobari u prosjeku zarađuju malo više od njih i to je oko 23 619 eura bruto godišnje. Na nešto veću zaradu mogu da računaju zaposleni u Call centrima, čija se prosječna godišnja zarada kreće oko 25 200 eura bruto.

Prosječna zarada u Njemačkoj za 10 najgore plaćenih poslova u 2022.

U nastavku vam predstavljamo 10 zanimanja koja su najmanje plaćena u Njemačkoj sa prosječnim godišnjim zaradama:

 

U Njemačkoj najviše zarađuje glavni ljekar!

Prema istraživanjima, na najveće plate u Njemačkoj mogu računati ljekari opšte prakse, koji imaju prosječan bruto godišnji prihod od 212 808 eura.

Na drugom mjesto najplaćenijih zanimanja u Njemačkoj, sa prosjekom od 129 679 eura bruto godišnje, nalazi se zanimanje glavnog ljekara.

Treći najplaćeniji posao u Njemačkoj sa prosječnom bruto godišnjom zaradom od 103 836 eura nalaze se osobe koje rade kao regionalni menadžeri prodaje.

Odmah iza njih, na četvrtom mjesto nalazi se zanimanje šefa trgovinskog odjela, sa prosječnim godišnjim bruto prihodom od oko 101 900 eura dok se rukovodilac IT odjela nalazi na petom mjesto sa prosječnom bruto godišnjom zaradom od 96 076 eura godišnje.
Prosječna zarada u Njemačkoj za 10 najplaćenijih poslova u 2022

Donja tabela prikazuje 10 zanimanja koja su najviše plaćena u Njemačkoj sa prosječnim godišnjim zaradama: