Pacijenti koji boluju od karcinoma nezadovoljni radom Odjela onkologije KB Bihać

Udruženja koja okupljaju oboljele od malignih bolesti na području Unsko-sanskog kantona upozorila su na loše stanje na Odjelu onkologije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću te istakla kako bolesnici nemaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

U Cazinu je u petak održan sastanak predstavnica nekoliko udruženja koja okupljaju oboljele od malignih bolesti na području Unsko-sanskog kantona s ciljem upozoravanja na stanje na Odjelu onkologije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Sastanak je iniciralo Udruženje oboljelih od malignih bolesti Grada Cazina u saradnji sa Udruženjem oboljelih od karcinoma dojke “Una” Bihać.

“Nemamo onkologa više na Onkologiji, postoje ljekari koji dolaze u 15 dana iz Tuzle. Pacijentice oboljele od karcinoma dojke nemaju terapiju, nema citostatika, onkološki pacijenti čekaju”, istakla je Mirsada Džananović, predstavnice Udruženja oboljelih od karcinoma dojke “Una” Bihać.

Ona je istakla da onkološki pacijenti čekaju, a da se karcinom ne smije čekati, već se mora na vrijeme liječiti. S njome su se složile i predstavnice Udruženja za pomoć oboljelima od karcinoma “Sutra je novi dan” iz Velike Kladuše i Udruženja oboljelih od karcinoma “Mimoza” iz Bosanske Krupe.