Pala odluka suda: Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru

Foto: Hayat
Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe advokata bivše državne sekretarice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijane Hrkalović na rješenje kojom joj je Specijalni sud 24. decembra ponovo odredio pritvor.

Žalbe su odbijene zbog mogućeg skrivanja, odnosno bjekstva okrivljene, kao i uticaja na suokrivljenog Milorada Šušnjića, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Apelacioni sud nalazi da je prvostepeni sud pravilno našao da i dalje stoje razlozi za određivanje pritvora prema okrivljenoj zbog opasnosi od bjekstva – rekla je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Navela je Apelacioni sud to utvrdio s obzirom da iz spisa predmeta proizlazi postojanje opravdane sumnje da je okrivljena izvršila produženo krivično djelo trgovina uticajem, odnosno da je izdavala nezakonite naloge u namjeri da se ne izvrše službene radnje.

Prethodno je Apelacioni sud ukinuo je rješenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri prijedlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

Odluku o ukidanju pritvora je donijelo vijeće Specijalnog suda 10. decembra nakon što tužilaštvo podnijelo optužnicu protiv nje zbog dva krivična djela trgovina uticajem u produženom trajanju i predložilo kaznu zatvora od pet godina.