"Pali‘‘ ratni zločinac, prevoznik i profesor fizičkog: Uhapšeno devet osoba zbog droge

.
Pretresi se vrše na više lokacija, a na terenu su i službeni psi tragači koji se koriste u pretrazi objekata koje su osumnjičeni koristili

 

U akciji MUP-a Republike Srpske u Gradišci, usmjerenoj na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika, uhapšeno je devet osoba.

Kako javlja ATV, među uhapšenima su Saša Lipovac iz Gradiške, čovjek sa debelim kriminalnim dosijeom koji je zbog ratnog zločina odležao 10 godina zatvora, zatim prevoznik Danijel Todorović, te profesor fizičkog vaspitanja u dvije osnovne škole Aleksandar Grandić.

Akcija se sprovodi od ranih jutarnjih sati. U naselju Senjak Jedinica Žandarmerije je "upala" u Lipovčevu kuću, dok se u selu Mašići pretresa hala, kamionske cisterne i druga imovina koju je koristio Todorović.

Pretresi se vrše na više lokacija, a na terenu su i službeni psi tragači koji se koriste u pretrazi objekata koje su osumnjičeni koristili. Nekoliko osoba već je sprovedeno u PU Gradiška na dalju kriminalističku obradu.

Prema nezvaničnim informacijama ova akcija je rezultat višemjesečnog rada policije, a osumnjičenima se na teret stavlja da su se duži vremenski period bavili trgovinom narkotika.

Akciju sprovode PU Gradiška, PU Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, Jedinica Žandarmerije...

Podsjetimo, profesor Grandić je krajem aprila ove godine uhapšen u akciji PU Gradiška zbog posjedovanja 400 grama "spida", manje količine marihuane, te tableta ekstazija.

Lipovac je 2011. godine pravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u selu Liskovac kod Gradiške u avgustu 1993. godine. U prvostepenom postupku je oslobođen krivice, ali se nije pojavio pred Vrhovnim sudom Republike Srpske nakon čega je uhapšen u Gruziji i izručen u BiH. U ponovljenom suđenju izrečena mu je osuđujuća presuda. Lipovac se pominjao i u aferi "Azerbejdžan" u vezi sa trgovinom ljudima, odnosno izrabljivanjem radnika iz BiH. Hapšen je i u akciji "Maglić" usmjerenoj na otkrivanje brojnih nezakonitosti u KPZ Foča.

Foto: Screenshot