Pandurević: Dodik i NSRS kapitulirali pred Izetbegovićem, crta se NATO granica na Drini

Ona tvrdi da je predsjednik SDS Mirko Šarović "maestralno ogolio SNSD i skinuo im maske"

– Nažalost, nije pred Bakirom Izetbegovićem kapitulirao samo srpski član Predsjedništva Milorad Dodik i njegov SNSD, kapitulirala je i Narodna skupština RS koja je donijela Deklaraciju o vojnoj neutralnosti, smatra funkcionerka SDS Aleksandra Pandurević, prenosi Fokus.

– Nevjerovatno je kojom se munjevitom brzinom ogolila politika SNSD koji je pokazao da je za dvije – tri fotelje spreman pogaziti i Narodnu skupštinu i uvesti zemlju u NATO. Ako je NS RS rekla da ćemo po pitanju vojnih integracija slijediti Srbiju, odakle nekom pravo, pa makar se on zvao i Milorad Dodik da prihvati podnošenje Nacionalnog akcionog plana BiH NATO savezu? Zašto prvo onda van snage nisu stavili Deklaraciju? Nijedan pojedinac nema pravo da se stavi iznad volje Narodne skupštine, izjavila je Pandurevićeva.

Ona tvrdi da je predsjednik SDS Mirko Šarović “maestralno ogolio SNSD i skinuo im maske”.

– Bilo je dovoljno da kaže da će se uključiti u razgovore o formiranju Savjeta ministara, pa da Milorad Dodik iznenadi i samog Bakira Izetbegovića svojom popustljivošću i kooperativnošću, i vrati se na poziciju iz 2009. kada je bio najvatreniji zagovornik NATO integracija i kada su gospoda Nikola Špirić i Nebojša Radmanović od NATO tražili da nas što prije primi u savez. Dvije izjave predsjednika Šarovića bile su dovoljne da Dodik zaboravi na ljubav prema Srbiji i Rusiji, i da na Drini počne crtati granicu NATO saveza, a sve radi šake vlasti. Sad je kristalno jasno ko su “izdajnici i Bakirovci”. Da je, ne daj bože, SDS napravio ovakav salto – mortale, danas bi ste imali vandrednu sjednicu NS RS i linč SDS, tvrdi Pandurevićeva. Poručuje da je “uopšte ne iznenađuje ovakva izdajnička politika SNSD, jer im ovo nije prvi put da se tako ponašaju”.

– Podsjetiću vas da je NS RS svojevremeno donijela i Rezoluciju o neprihvatanju odluke Arbitražnog tribunala za Brčko, a onda je SNSD suprotno toj rezoluciji usvojio amandmane na Ustav BiH kojima je Brčko ugradio u Ustav BiH kao kondomunijum dva entiteta. Dakle, dok Dodik i SNSD pričaju o nezavisnoj Republici Srpskoj, u stvarnosti su je podijelili na dva dijela i uvode je u NATO. Nema te države članice NATO čiji se dio teritorije otcjepio, zaključuje Pandurević.