Panika u Bihaću – Fikret ima konja za trku: Abdić u Srbiji za 30 hiljada eura kupio konja kojim želi pobijediti u trci koja nosi ime Alije Izetbegovića!?

Home

Panika u Bihaću – Fikret ima konja za trku: Abdić u Srbiji za 30 hiljada eura kupio konja kojim želi pobijediti u trci koja nosi ime Alije Izetbegovića!?

Fikret Abdić je prije nekoliko nedjelja dao zadatak svojim suradnicima da pronađu i kupe najbolje trkačko grlo koje se može nabaviti u regiji, a koje će “braniti boje” Velike Kladuše i njenog Babe na subotnjem takmičenju.

U Bihaću, na hipodromu “Bakšaiške bare”, ove se subote (20.8.) održava “Memorijala Alije Izetbegovića”, trke konja koje imaju međunarodni karakter i privlači ogromno zanimanje građana širom ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Čini se da će ovo, četrnaesto po redu, konjičko nadmetanje koje nosi ime prvog predsjednika Predsjedništva BiH, btii najzanimljivije do sada, jer bi moglo imati i snažan politički ton i karakter- svoga konja za glavnu trku imat će i Fikret Abdić, načelnik Velike Kladuše, ratni predsjednik samoproglašene AP Zapadna Bosna i osuđenik za ratne zločine!

Među organizatorima, kao i poltičkim liderima SDA u Krajini i Sarajevu, vladaju ogromna panika i strah, jer je Abdić ozbiljno i ambiciozno pristupio ovom sportskom takmičenju, koje nosi ime njegovog ljutog političkog protivnika i ratnog neprijatelja Alije Izetbegovića.

Kako saznajemo,  Abdićevi suradnici su nedavno od jednog poznatog konjičkog kluba u Srbiji kupili profesionalnog trkačeg konja po imenu “Ornament”, starog 4,5 godine kojeg su platili čak 30 hiljada eura!

Da bi spriječio bilo kakvo iznenađenje-sabotažu, Abdić je iz predostrožnosti odlučio da “Ornamenta” iz Srbije u Veliku Kladušu doveze samo dan prije održavanja konjičke trke.

Dodatnu političku dramatičnost subotnjim trkama konja na “Memorijalu Alija Izetbgović” u Bihaću daju najave da će pobjedniku pehar i izdašnu novčanu nagradu uručiti Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH!

 

(Izvor: SB)

Tagovi
Topic
Objavljeno: Čet, 17/08/2017 - 14:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top