"Pao" razbojnički par iz Sarajeva: Avdo i Amina prolaznicama otimali torbe, u krađe išli Meganom

kradja
Prema uhodanom sistemu, njih dvoje su presjecali kaiševe i otimali torbe, u vozilu pronađen i nož...


Radeći na rasvjetljavanju razbojništava i teških krađa koje su izvršene na naročito opasan ili drzak način, sarajevski policajci, preciznije pripadnici Treće policijske uprave su u toku kriminalističke obrade nad dvije osobe utvrdili da one stoje iza više krivičnih djela počinjenih tokom januara i februara na ulicama bh. prijestolnice. 

Kako saznajemo, radi se o Avdi Bistričiću (1981), rođenom u Priboju a nastanjenom u Sarajevu, te Amini Čedić (1988) iz Sarajeva.

Oni se sumnjiče da su 21. januara u ulici Porodice Ribar od Š. H. otrgnuli tašnu u kojoj su bili novac i dokumenti. Na teret im se stavlja sličan napad od 17. februara u Zagrebačkoj ulici gdje su presijekli nožem kaiš na torbi otrgnuli je sa ramena F. Č, kao i otimačina torbe dva dana kasnije u Grbavičkoj ulici od E. M. Također, osumnjičeni su i da su 20. februara u ulici Porodice Ribar ukrali torbu od A. R, a nakon što su prethodno presijekli skalpelom kaiš na torbi. Nakon ove teške krađe su i uhapšeni. 

"Prilikom vršenja krivičnih djela navedene osobe su koristile Renault Megane, vlasništvo V. B. iz Sarajeva. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres tog vozila i tom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, i to: nož, mobilni telefon i dioptrijske naočale", saopćili su iz MUP-a KS-a navodeći inicijale osumnjičenih. 

- Nakon završene kriminalističke oboje su uz službeni izvještaj predati u nadležnost dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo i teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način.