Zločin star 26 godina: Pao Zoran Pantić zbog ubistva šesteročlane porodice Isić iz Teslića

Pantić, koji je preuzeo identitet svog brata, pobjegao 1995. godine iz bijeljinskog zatvora

Zoran Pantić, koji se tereti za ubistvo šesteročlane porodice Isić iz Teslića, a koji je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švicarskoj.  

Ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku, izjavila je za medije Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

- Pripadnici Uprave kriminalističke policije su, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali traženo lice u Švicarskoj, gdje je sklopio brak s njihovom državljankom, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo. Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lične dokumente na njegovo ime - Dalibor Pantić. Oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije - istakla je Miljanović.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija pripadnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švicarske su uhapsili bjegunca i u toku je njegova ekstradicija.

Zoran Pantić je s više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šesteročlanoj muslimanskoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koji su se nalazili u hotelu "Krin" u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko rijeke Drine, na teritorij Srbije.

Pantić je s još nekoliko osoba povezao članove ove porodice kamionom TAM prema rijeci Drini. U toku puta Pantić se sa saučesnicima dogovarao da porodicu Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocjenosti.

Porodicu Isić dovoze u mjesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršilaca zločina, gdje je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dvije žene i jedno dijete, a zatim je pušku dao Pantiću, koji je ubio muškarca, ženu i dijete, prenosi Avaz.

Tijela su pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podijelili novac i dragocjenosti koje su oduzeli od ubijenih članova porodice Isić. Pantić je na taj način počinio produženo krivično djelo ubistvo i krivično djelo teška krađa, zbog čega je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i deset mjeseci.

On je pobjegao iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini 22. oktobra 1995. godine i otad je bio nedostupan organima Republike Srpske.