Papa izrazio žaljenje zbog 130 nestalih migranata: To je sramota

Papa
Tih stotinu trideset migranata poginulo je u moru, to su ljudi, ljudski životi koji su čitava dva dana uzalud molili za pomoć, rekao je Papa Franjo

 

Papa Franjo rekao je u nedjelju da se moramo "posramiti" izrazivši pritom duboko žaljenje zbog nestanka 130 migranata u Mediteranu ove sedmice, a za takav ishod humanitarna udruženja optužuju evropske države da im nisu pritekle u pomoć.

- Vrlo sam tužan zbog te tragedije koja se ponovno zadnjih dana dogodila u Mediteranu. Braćo i sestre, preispitajmo se svi zbog te zadnje u nizu tragedija. To je trenutak sramote - rekao je Papa vjernicima po završetku molitve Regina Coeli na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

Nevladino udruženje SOS Méditerranée u četvrtak je obavijestila da je uočila u vodama kod Libije desetak mrtvih tijela blizu gumenog čamca koji se prevrnuo, a kojim je isplovilo 130 osoba.

- Tih stotinu trideset migranata poginulo je u moru, to su ljudi, ljudski životi koji su čitava dva dana uzalud molili za pomoć. Za pomoć koja nije stizala - rekao je Papa i dodao:

- Molimo braćo i sestre za tolike koji i dalje umiru na tim dramatičnim putovanjima. Molimo i za oni koji mogu pomoći no radije skreću pogled. Molimo u tišini za njih - zaključio je Papa, veliki branitelj ljudskih prava migranata, izbjeglica i raseljenih osoba.