Par iz Srbije krao u trgovačkom centru u Paschingu pa ostavili sina (8) samog nakon što su uhićeni

.
Par iz Srbije krao u trgovačkom centru u Paschingu pa ostavili sina (8) samog nakon što su uhićeni

51-godišnja majka i njezin 52-godišnji suprug ukrali su odjeću iz trgovine i uhvatio ih je detektiv te ih je proslijedio policiji. Policajci koji su došli na intervenciju naknadno su pronašli dječakovu osobnu iskaznicu u automobilu para. Njih dvoje su tvrdili da je dijete sa starijom sestrom u Beču.

Dvojica državljana Srbije s prebivalištem u Beču uhićeni su i privedeni u policijsku postaju na ispitivanje. Otprilike dva sata kasnije, dok je još trajalo ispitivanje na postaji, djelatnici trgovačkog centra prijavili su policiji da dječačić šeće robnom kućom sasvim sam. Kako se ispostavilo, riječ je o sinu para. Osmogodišnjak je potom odveden u socijalno-odgojnu ustanovu i tamo je smješten, izvijestila je policija u priopćenju, a prenosi Heute.

Par je ‘rutinski’ krao odjeću. 51-godišnjakinja je birala predmete i pripremala ih za muškarca, 52-godišnjak je bočnim rezačima razrezao alarme i plijen spremio u posebno pripremljenu torbu. Zatim bi robu odnio u podzemno parkiralište do tamo parkiranog automobila. Dvojica detektiva bila su potrebna da spriječe razularenog Srbina da izađe iz trgovine i zadrže ga do dolaska policije.

 

Foto: LPD Wien / Polizei Wien I Facebook - ilustracija