Pedofil iz Kaknja još u bijegu, postoje naznake da je napustio BiH

.
Policija još nije uspjela locirati i uhapsiti bjegunca Ivicu Miškovića koji je jučer pobjegao iz zgrade banjalučkog osnovnog suda, potvrdio je za Klix.ba direktor Sudske policije RS-a Željko Dragojević.

"Još je u bjekstvu, pripadnici Sudske policije i MUP-a RS su u intenzivnoj potrazi za njim", rekao nam je Dragojević.

Dodaje da granicu BiH nije mogao legalno preći jer je Granična policija BiH obaviještena jučer o njegovom bjekstvu. Međutim, opcija nelegalnog prelaska granice ne može biti isključena jer je Mišković već ranije bio u bjekstvu van granica naše države.

Mišković je jučer pobjegao iz Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon izricanja presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja devetogodišnje djevojčice, odnosno unuke. Prilikom bijega je udario policajku i pobjegao kroz prozor.

Na djelu ga je, podsjetimo, uhvatila majka djevojčice. Inače, on je bio očuh ocu djevojčice koju je seksualno zlostavljao, a djevojčica je kasnije ispričala kako to nije bio prvi put da je djed zlostavlja.

On je prijavljen u februaru 2021. godine, ali je pobjegao iz Banje Luke i izbjegao hapšenje pa je za njim bila raspisana međunarodna potjernica. Mišković je prijavljen i za silovanje 12-godišnjeg dječaka u Kaknju.

Društvenim mrežama se širi i apel organizacije "Stop pedofiliji" u kojem se navodi da postoje naznake da je Mišković pobjegao u Srbiju te mole sve one koji imaju informacije da se jave nadležnim službama.

Osim toga, Mišković je prema pisanjima hrvatskih medija jedno vrijeme, zahvaljujući dvojnom državljanstvu, radio i u Hrvatskoj. Bježao je iz nekoliko zemalja dok nije uhapšen u Njemačkoj.

 

Foto: Screenshot: Facebook