Trojica razbojnika su penzionerki ukrali 55.000 eura

pljačka
Trojica razbojnika su 71-godišnjakinju napili, vezali i bacili na pod, a potom su se domogli plijena i pobjegli

Trojica maskiranih razbojnika vezala su i opljačkala 71-godišnju Radinku Tomić ukravši od nje svu ušteđevinu i zlato u vrijednosti oko 55.000 eura.

ZAKLETVA

Razbojništvo se, kako saznajemo, desilo u srijedu u večernjim satima u selu Brodac, kod Bijeljine, a oštećena penzionerka je slučaj prijavila najprije rođaku, koji je pozvao policiju.

- Pljačkaši su razvalili vrata i upali u kuću starice. Ona je kazala da su je napili, bacili na pod i svezali, a potom su izvršili premetačinu stvari u kući kako bi pronašli željeni plijen. Dvojica su bila unutra, a jedan je čekao vani. To je bila njena ušteđevina koju je zaradila radeći godinama u Njemačkoj. Navela je da su joj lopovi odnijeli zlato i zlatni nakit u vrijednosti 15.000 eura i oko 40.000 eura gotovine, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Tomićeva je za medije izjavila da su pljačkaši imali crna odijela.

- Htjela sam da naložim vatru i baš u tom momentu su se pojavili. Imali su fantomke na glavi. Napali su me, bacili na pod i svezali. Pregledali su cijelu kuću, sve su ispreturali i porazbijali dok dok nisu pronašli plijen. Nisu žurili, jer su me vezali da bi imali vremena. Imam osjećaj da su razmišljali da li da me ubiju ili ne. Od mene su tražili da se zakunem djecom da ih neću prijaviti. Kada sam im obećala da neću, otišli su, a ja sam pozvala rođaka i sve mu ispričala, kazala je 71-godišnjakinja.

TIPOVANJE PLJAČKE

U bijeljinskoj policiji su naveli da su nađeni tragovi izuzeti i bit će predmet vještačenja. O ovome je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

- S ciljem zaštite istrage i pronalaska počinilaca ne možemo da otkrivamo detalje, kratko su rekli u PU Bijeljina. Saznajemo da istražioci sumnjaju na to da su razbojnici imali dojavljivača koji je poznavao staricu i “tipovao” za pljačku.