Penzioneru iz anusa izvadili flašu od pola litra, dugu 23 centimetra i punu vode

Doktori KBC-a "Zvezdara" u Beogradu obavili su prošle sedmice nesvakidašnji hirurški zahvat kada su penzioneru Z. R. (73) iz Rume izvadili flašu punu vode iz anusa.


Pacijent je došao u ovu ustanovu 6. decembra oko 11 sati sa strašnim tegobama i jakim bolovima u debelom crijevu i stomaku i zatražio hitnu pomoć dežurnih ljekara. Kako nije želio odmah reći o čemu je riječ, poslan je na preglede.

Nakon što je dijagnosticiran problem, pacijent je upućen u hiruršku ambulantu. Tada je priznao šta je uradio i otkrio da se nije nadao da će se samozadovoljavanje pretvoriti u noćnu moru.

Kada su provjerili njegovo zdravstveno stanje, ljekari su ga odmah spremili za operacionu salu kako bi se spriječile fatalne posljedice. Poslije višesatne intervencije, flaša od pola litre vode je izvađena. Operacija je prošla dobro, a čovjeku nije povrijeđen nijedan krvni sud niti unutrašnji organi.

Ljekari su ostali šokirani kada su pregledali pacijenta i utvrdili da se u zadnjici nalazi flaša od pola litra, duga 23 centimetra.

- Pacijent je primljen sa zatvorom, bolovima u stomaku i debelom crijevu, a osobe s takvim simptomima se uglavnom odmah šalju kod gastroenterologa, a zatim i hirurga. Iako ga je bilo sramota jer je u sedamdesetim godinama, zbog jakih bolova, priznao je da mu je flaša zaglavljena u anusu, a intervencija je trajala nekoliko sati - navodi izvor KBC-a iz "Zvezdara".

Nedavno su mediji pisali o jednom sličnom slučaju iz beogradskog Urgentnog centra - pacijentu su iz anusa izvadili crnu bilijarsku kuglu, na kojoj je pisao broj 8.