Pepe završio u policijskoj stanici

pepe
Bilo je varnica i uzbuđenja na revanš utakmici polufinala Kupa Portugala između Porta i Famalicaa koju su gosti dobili sa 2:1 i iznenađujuće uveli u produžetke gdje je Porto do trijumfa i velikog finala stigao golovima u samom finišu produžetaka.

 

U 87. minuti utakmice u centru pažnje je bio iskusni defanzivac Pepe.

Bivši fudbaler Reala krenuo je u obračun sa Santiagom Colombattom fudbalerom Famalicaa koji je navodno rasistički vrijeđao Portugalca.

Pepe je zigubio živce, a nakon utakmice je rekao da mu je fudbaler Famalicaa poručio da je majmun što je portugalskog igrača dobro naljutilo.

"Tužno je da se ovo dešava među igračima. Nije imao hrabrosti da se suoči sa prekršajem koji je napravio pa je na kraju meni rekao da sam majmun. Pokušao je to da malo drugačiji način da upakuje, ali čuli su svi šta mi je poručio", reka je Pepe nakon utakmice i dodao:

"Nisam želio praviti veće incidente i napuštati teren prije svega zbog ljudi i navijača koji su došli na utakmicu, ali i onih koji su gledali meč pored TV ekrana. Nadam se da će se ovakve situacije spriječiti. Možda nekako i VAR da pomogne. Žalit ću se Savezu nakon svega, ali pitanje je koliko to može pomoći u ovim trenucima."

Pepe nije puno čekao i danas je otišao na policijsku stanicu u Portu i prijavio fudbalera Famalicaa za rasističke uvrede.

Također, Portugalac će se obratiti i Fudbalskom savez svoje zemljeu namjeri da se slična dešavanja što prije zaustave na stadionima i da počinitelji istih oštro kažnjavaju.

Nedavno je slične izjave imao navijač Mallorce u Španiji na račun Vinicusa Juniora i klub je odnah reagovao.

Poruglaski 40-godišnji fudbaler nije želio da pravi scene na stadionu, ali danas je povukao potez koji se možda i nije očekivao i otišao je u policijsku stanicu. Nakon svega argentinskog fudbalera sigurno čeka kazna.

Na kraju dodajmo da je finale Kupa Portugala između Brage i Porta na rasporedu 6. juna.