fbpx Pet lica lakše, a jedno teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Cazinu, evidentirana i provala

Pet lica lakše, a jedno teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Cazinu, evidentirana i provala

Home

Pet lica lakše, a jedno teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Cazinu, evidentirana i provala

Foto: Arhiva
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 96,00 cm, a slaba kiša i vjetar otežavaju odvijanje saobraćaja.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija.

U Ulici generala Izeta Nanića radnik Elektrodistribucije prijavio je provalu u skladište u vlasništvu Elektrodistribucije. 

Javni red i mir remećen je dva puta, "drsko ponašanje" evidentirano je na Gnjilavcu te Klenu.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u saobraćajnoj nesreći u Ulici veterana rata u kojoj su učestvovala 2 m/v, pet lica zadobilo je lakše tjelesne povrede (LTP), dok je jedno lice teže povrijeđeno. 

Slijetanje 1 m/v sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica zabilježeno je na Skokovima. 

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u Ulici žrtava Domovinskog rata, gdje je došlo do požara kontejnera. Na teren je izašlo jedno vozilo i dva vatrogasca. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 117 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je kolovoz pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Upozoravamo i na povremeno jače udare vjetra na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Viteza, Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Topic
Objavio: Pon, 11/02/2019 - 07:21
Back to top