Pet lica učestvovalo u tuči u Cazinu, evidentirana i krađa

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. Do krivičnog djela "krađa" došlo je u naselju Jušići oko 11:30 sati, dok je javni red i mir remećen jednom, i to svađom, vikom, drskim ponašanjem i učestvovanjem u tuči od strane pet lica u Pećigradu.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, Kličići, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, a jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Aktivnosti Službe za civilnu zaštitu i Vatrogasne jedinice na smanjenju broja požara rezultirale su pozitivnim efektom pa je veći broj građana shvatio ozbiljno obavijesti o paljenju vatre na otvorenom te najavio ovakve planirane aktivnosti kako bi se provele preventivne mjere od strane nadležnih službi, što je i učinjeno. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 55 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje redovno, bez prekida, osim u području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima, gdje je zbog aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića došlo do pucanja vodovodne cijevi i prekida u isporuci vode za navedeno područje. Sanacija je u toku, a saobraćaj na ovoj dionici je i dalje obustavljen i vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na  elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 23.10.2019.godine

- 08:30-09:00 i 14:30-15:30 sati trafo-područja: Slatina 2,3 i 5, Slatina 4 škola, Semanići, Čizmići 1 i 2 , Lojićka, Kapići 2, Robot i Poslovna zona Kapići;

- 08:30-15:00 sati trafo-područje Slatina 1;

- 10:00-13:00 sati za trafo-područja: Đogići, Šarići, Miskići, Abdići, Rošići, Mujakići, Gornja Lučka 1 i 2, Farma Pećigrad, Donja Lučka-Katazi, Liskovac 1, 2 i 3, Šturlićka Platnica 2 i 3, Pećigrad 1,2 i 3, Krakača 1,2 i 3, Krakača Mrcelji, Kahrići, Krakača vodovod, Hadžići Ćatići, Visibaba, Škrgići, Rošići, Mujakići, Pećigrad prepumpna stanica, Farma Pećigrad, Gornja Lučka 1 i 2, Donja Lučka Kajtezi,

Dana 24.10.2019. godine

- 08:30-09:00 i 14:30-15:00 sati trafo-područja: Podgredina 1, 2 i 3, Sivići, Šolići, Memića Brdo 1 i 2, Krehić Vodovod, Donji Memići, Bajrići, Zmajevac i Stijena 5 - Ilijaševac,

- 09:00-15:00 sati trafo-područja: Stijena Vodovod centar, Mehmedovići, Podgredina, Vilenjača, Vilenjača – škola, Vilenjača Vodovod, Mehulići, Vilenjača Poljane, Donji i Gornji Nuhići

-09:00-15:00 sati trafo-područja: Ostrožac brdo 1 i 2, Ostrožac Durići, Ostrožac Grad, Ostrožac 1, 2 Prošići 1, 2 i 3, Sedra, Srbljani Handanagići i GSM Repetitor Sedra.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle na većini dionica u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Drine, Save, Lašve, Vrbasa i Spreče. Vozače upozoravamo i na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart, večeras od 20 sati do sutra (24.10.) do 06 sati za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Lašva-Zenica jug ( smjer Lašva-Zenica jug).

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

U toku su radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 08 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.