Pijani policajac prouzrokovao nesreću s velikom štetom, kazna 1200 eura

policija
U teškom alkoholiziranom stanju policajac je skrivio nesreću na autocesti. Federalni disciplinski organ kaznio je muškarca s 1200 eura.

 

25. tudenoga prošle godine mladi policajac upao je u probleme sa zakonom, čovjek se totalno napio, a s 1,7 promila alkohola u krvi – u 5 sati ujutro je krenuo kući, navodno iz ureda.

Kako je i u kojem vremenskom razdoblju te iz kojeg razloga došlo do visoke konzumacije alkohola može se samo nagađati. Jedno je sigurno, pijani mladić je 27 minuta kasnije skrivio tešku nesreću s velikom materijalnom štetom na automobilu od najmanje 20.000 eura.

Budući da je nesreća službeno registrirana, uključila se i savezna disciplinska vlast koja se nedavno detaljno pozabavila slučajem. Policajac, koji je još uvijek na privremenom radu, morao je doći na ročište.

Nikada nije namjeravao voziti auto i ni dan danas ne može objasniti zašto je to učinio – rekao je odvjetnik branjenika. Jako mu je žao zbog svega i priznaje krivnju.

Mladić je dobio novčanu kaznu od (samo) 1.200 eura koja je bila i pravno obvezujuća.

Daljnjih posljedica za policajca nije bilo, tako da može nastaviti raditi u uredu. “Volim biti policajac i želim to i ostati. Jako mi je žao, izvukao sam pouku iz toga, ovako nešto se sigurno više nikada neće ponoviti”, rekao je policajac nakon ročišta.