Pijani svećenik koji je prebio časnu dobio novu župu

nijeka
Domagoj Kelava prvo je pretukao časnu sestru, a nekoliko dana kasnije je nasrnuo na još jednu ženu. Nakon toga, otišao je iz Sukošana. Od Božića je upravitelj župe na otoku Ravi. A časna? Otišla je iz Hrvatske...

 

Prije godinu dana javnost je šokirao slučaj nasilnog župnika Sukošana. Don Domagoj Kelava napao je časnu sestru, a nekoliko dana kasnije još jednu ženu. Kako javlja Zadarski list, Kelava je dobio novi posao, a časna sestra je odselila iz zemlje. 

Podsjetimo, svećenik je proveo deset dana iza rešetaka zadarskog zatvora prije godinu dana jer je šakom u glavu udario časnu sestru Anetu Anđelić. Bio je pod utjecajem alkohola, a mještani su tvrdili kako je to čest prizor.

Nekoliko dana kasnije svećenik je napao i 43-godišnjakinju, svoju susjedu, koja je zadobila lakše tjelesne ozljede. Za taj je napad dobio 17 dana zatvora, ali je odslužio tek dva dana, obzirom da je tijekom postupka bio u istražnom zatvoru. 

Kelava je imenovan upraviteljem Župe Uznesenja BDM na otoku Ravi u blizini Zadra. Iz Nadbiskupije su potvrdili za Zadarski i istaknuli kako je Kelava na to mjesto prebačen prije pet mjeseci. 

 Od Božića 2022. don Domagoj Kelava je upravitelj Župe Uznesenja BDM - naveli su u priopćenju i dodali kako osuđuju što je učinio te se nadaju da se to više neće ponoviti. 

Časna Aneta otišla je u novi samostan, izvan granica Hrvatske.