Pijani vozač BMW-a jučer napuhao 3,40 promila. Uhapšen je

.

Policija u Skender Vakufu uhapsila je jučer S. Đ. iz ovog mjesta, koji je upravljao vozilom sa 3,40 promila alkohola u organizmu.

Kako je saopćeno iz policije, počinio je prekršaje iz Zakona osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

– Prilikom obavljanja redovnih poslova, policijski službenici su oko 19.30 sati zaustavili vozilo marke BMW, a S. Đ. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola, te je utvrđeno prisustvo od 3,40 g/kg alkohola u organizmu – naveli su iz policije.

Kazne za vožnju pod utjecajem alkohola variraju ovisno o zakonima i propisima svake države ili države. Ovdje su neki uobičajeni aspekti kazni za vožnju pod utjecajem alkohola:

Novčana kazna: Obično se naplaćuje novčana kazna koja može biti prilično visoka, a iznos će varirati ovisno o razini alkohola u krvi i zakonima države ili države.

 

Oduzimanje vozačke dozvole: Vozačka dozvola može biti oduzeta na određeno razdoblje, ovisno o težini prekršaja.

Zatvor: Teže prekršaje može pratiti i zatvorska kazna, osobito ako je došlo do nesreće s ozlijeđenima ili ako je osoba recidivist.

Sudski troškovi: Osoba može biti odgovorna za plaćanje troškova sudskog postupka.

Edukacija i tretman: Sud može naložiti obavezne programe edukacije ili tretmana za osobe koje su uhvaćene u vožnji pod utjecajem alkohola.

Osigurateljske posljedice: Osiguravajuće premije mogu se značajno povećati nakon ovakvog prekršaja.

 

Osim toga, vožnja pod utjecajem alkohola može imati ozbiljne posljedice na sigurnost drugih ljudi na cesti i okolini. Moguće su ozbiljne pravne i moralne posljedice ako se otkrije da je netko vozio pod utjecajem alkohola, a može doći i do ozbiljnih nesreća koje mogu rezultirati ozljedama ili čak smrću.

Najbolje je uvijek izbjegavati vožnju pod utjecajem alkohola. Ako planiraš konzumirati alkohol, uvijek postoji mogućnost da se koristi javni prijevoz, taksiji ili usluge vožnje pod utjecajem kako bi se osigurala sigurnost za tebe i druge sudionike u prometu.