Pijani Zadranin autom pratio čovjeka s kojim se svađao pa ga pregazio i pokušao ubiti

.

DORH je podignuo optužnicu protiv 32-godišnjeg Zadranina koji je ljetos pokušao pijan autom pregaziti čovjeka s kojim se taj dan posvađao.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (12. 10. 2021.)", piše DORH.

"Okrivljenika se tereti da je 10. srpnja 2021. oko 16:00 upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, uslijed čega su mu bile bitno smanjene vozačke sposobnosti. Tereti ga se da je vozilom pratio oštećenika, s kojim je tog dana bio u svađi i koji je hodao u istom smjeru izvan desne strane kolnika, te je, u cilju da ga usmrti, u trenutku kada je bio u njegovoj neposrednoj blizini, vozilom naglo skrenuo u desno prema oštećeniku i udario ga prednjim desnim dijelom vozila. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj intervenciji.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku)", objavio je DORH.