Pikado: Prvi Cazin Darts Open 2022

sddssd

 

Ovog vikenda, u subotu 26. februara 2022. godine u Cazinu se održava najveći do sada turnir u pikadu- I CAZIN DARTS OPEN pod organizacijom Sportskog pikado kluba KRAJINA.

Početak turnira je u 13 sati, u prostorijama Caffe bilijar cluba Walter na Maloj Lisi.

Igrat će se disciplina 501MO pojedinačno, i disciplina 501MO slučajni parovi.

Na turniru u pikadu će nastupiti najpoznatija imena pikado sporta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Austrije, te će posjetioci moći uživati u igri igrača: Borisa Krčmara (peterostruki svjetski prvak i četverostruki evropski prvak u pojedinačnoj kategoriji) koji je najpoznatiji pikado igrač iz ovog dijela evrope.

Tu će biti i domaći igrači koji su u samom vrhu pikado sporta na našim prstorima: Alihajder Hadžipašić (najpoznatiji i najuspješniji igrač iz BiH), Husnija Hadžipašić, Said Memić, Adnan Toković, Mejsad Majetić koji su postigli veliki broj prvih mjesta na velikim turnirima te će imati i najveću podršku publike za osvajanje što boljeg plasmana.

Najuspješnije pojedince na turniru očekuju i vrijedne novčane nagrade i pehari, a najuspješnije u slučajnim parovima očekuju novčane nagrade i medalje.

Dođite u što većem broju i uživajte u igri i druženju uz najbolje igrače pikado sporta- poručili su iz Sportskog pikado kluba Krajina.