Pismo podrške rudarima: Svi vi koji zarađujete za hljeb s lopatom u ruci i glavom u vreći morate znati da je sva BiH uz vas

.
Iako radimo drugi posao imamo također i te minimalne plate kao i vi, a na svojoj koži smo osjetili šta je ova država jer od kada su nas prodali i digli su ruke od nas, naša prava i primanja nikada nisu bila manja kao do sada, navodi se

Sindikat Energopetrola Regije Tuzla uputio je otvoreno pismo podrške rudarima Federacije BiH.

 

Pismo prenosimo u cijelosti:

 

- Poštovani rudari, kao i svi vi koji zarađujete za hljeb s lopatom u ruci i glavom u vreći, koji se svakog puta kada idete na posao morate oprostiti sa svojim najdražim ukućanima, jer ne znate da li ćete se živi vratiti s posla, morate znati da je sva BiH uz vas, a posebno mi kao Sindikat Energopetrola Regije Tuzla suosjećamo s Vašim problemima i dajemo Vam punu podršku, nas oko 170 koji smo u ovom Sindikatu.

 

Iako radimo drugi posao imamo također i te minimalne plate kao i vi, a na svojoj koži smo osjetili šta je ova država jer od kada su nas prodali i digli su ruke od nas, naša prava i primanja nikada nisu bila manja kao do sada!

 

Pokušajte svim silama da izdržite i ne dozvolite da vas razjedine jer svi znamo čime se vlast u ovoj državi služi, a neku podršku nemojte očekivati ni od sudstva.

 

Nažalost, jedino putem koji ste vi krenuli možete očekivati da riješite neke svoje probleme i to samo ako vas ne razjedine kako to svugdje čine ili ne namame na tobožnje pregovore u kojima će vam jedino oduzeti vrijeme i sve to razbiti.

 

Želimo da znate da imate punu podršku Sindikata Energopetrola Regije Tuzla i da istrajete u svojim zahtjevima, jer vaša prava vam neće dobrovoljno dati ovi vlastodršci koji za jedan mjesec nerada dobiju vašu, ali i našu gotovo jednogodišnju plaću. Kakvu pravdu od njih očekivati - navodi se u pismu podrške.