Dirljivo pismo Arnolda Schwarzeneggera upućeno Džemalu Hodžiću 1. aprila 1993.

Novinar i kolumnista iz Banje Luke Dragan Bursać na svom Facebook profilu podsjetio je da je na današnji dan ‘92 godine u Prijedoru ubijen Fikret Hodžić, najbolji jugoslovenski bodibilder svih vremena.

“Ubile su ga komšije Srbi. Pred vama je pismo velikog Arnolda Schwarzeneggera koje je adresirano na Fikretovog sina Džemala. U njemu se vidi koliko jedna svjetska zvijezda cijeni našeg Fikreta. Do dan danas za vlasti RS-a ovaj Titan dječijeg osmjeha i svjetske klase ne postoji. Na sramotu svih nas”, napisao je Bursać.

U ovom pismu Schwarzenegger kaže kako je riječ o tragediji za koju ne postoje riječi te kako bi volio da može promijeniti ono što se desilo.

“Tvoj otac je bio šampion bodibildinga i možeš biti ponosan na njega. Svi mi u bodibilding zajednici smo ga iznimno poštovali”, naveo je, između ostalog Schwarzenegger u pismu upućenom Džemalu Hodžiću.

On je tada poručio Džemalu da ovu tragediju mora ostaviti iza sebe, ma koliko to bilo teško.

“Ti moraš nastaviti sa svojim životom. Ti moraš znati da je tvoj otac Fikret želio da ti živiš sretan život i da činiš ono što bi njega učinilo ponosnim”, istakao je Schwarzenegger.

Kompletno pismo na engleskom jeziku možete pročitati u nastavku.

PISMO 1