Pješak povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 90,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata tri intervencije, a u sva tri slučaja radi se o bezbjednosti u saobraćaju.

Na R401b u naselju Donja Koprivna došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Pješak, koji je bio učesnik saobraćajne nesreće u Ćoralićima na R403, zadobio je lakše tjelesne povrede, a nesreća je zabilježena oko 12:40 sati.

A u noćnim satima, oko 22:00 sati, na Ostrožačkim stranama, M4,2, jedno lice sletilo je vozilom s ceste. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, niko nije povrijeđen.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 44  pacijenta, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost ovoga jutra zbog magle ovoga na većini dionica u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju dionicu autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, putne pravce Konjic-Jablanica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres, Glamoč-Livno-Bosansko Grahovo, Orašje-Odžak-Bosanski Brod, kao i puteve na širem području Sarajeva, Viteza, Travnika, Bugojna, Gruda i Posušja.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima i na planinskim prevojima. Vozače pozivamo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.