Planinar pao u provaliju duboku 200 metara, smrtno je stradao

policija
64-godišnji mještanin poginuo je u ponedjeljak na Inntaler Höhenweg. Čovjek je krenuo Glungezerom u smjeru Matrei am Brenner. Pao je 200 metara od Gamslahnerspitze.

 

Za muškarcem se tragalo od ponedjeljka navečer. Njegova je supruga te večeri podnijela prijavu nestale osobe nakon što nije mogla dobiti svog supruga telefonom. Pokrenuta je opsežna akcija potrage.

64-godišnjak je u ponedjeljak ujutro napustio Glungezerhütte kako bi pješačio duž Inntaler Höhenweg do Matrei am Brenner. Prvi potražni let policije, uključujući termovizijsku kameru, izvršen je u ponedjeljak navečer.

Gorske službe spašavanja iz Halla, Wattensa i Matreija pročešljale su područje s eskadrilama pasa. Profesionalna vatrogasna brigada Innsbruck tražila je muškarca dronovima. No potraga je morala biti prekinuta preko noći.

Potraga je nastavljena rano ujutro. Lociranje mobitela bilo je uspješno, nakon čega se radijus pretrage mogao suziti. U utorak ujutro, međutim, moglo se pronaći samo tijelo mještanina. Muškarac je pao s uspona na Gamslehnerspitze. Njegovo tijelo je u međuvremenu pronađeno.