Planirano održavanje takmičenja u 42 bh grada za mališane

Takmičenje mališana
Osmijesi i radost mališana na sportskim terenima u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu

 

Planirano je održavanje natjecanja u 42 bh. grada, a pravo sudjelovanja ove godine imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi.

Nakon održanih natjecanja u Mostaru, Čapljini i Širokom Brijegu, Plazma Sportske igre mladih su svoje ovogodišnje aktivnosti nastavile u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu.

Najljepša sportska priča, koju su BH Telecom Sportske igre mladih u prethodnih devet godina „pričale“ s mališanima širom Bosne i Hercegovine, nastavlja s ovogodišnjim natjecanjima, kroz koje će proslaviti svoj deseti rođendan. Planirano je održavanje tnatjecanja u 42 bh. grada, a pravo sudjelovanja ove godine imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi. Igre, uz financijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekt „Fer igra za fer djetinjstvo“, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

U Tomislavgradu su održana natjecanja u malom nogometu i košarci. Predstavnici ovog grada na polufinalnom turniru za regiju Hercegovina, bit će malonogometaši iz ekipe „Kadeti“, koji su u finalnoj utakmici Coca Cola Cupa savladali ekipu „Teletabisi“. Osim malonogometaša, Tomislavgrad će imati i predstavnice u košarci, djevojčice iz ekipe simpatičnog naziva „Rumene jabuke“. „Mnogo smo sretne što smo osvojile Kinder+Sport Cup u Tomislavgradu i jedva čekamo polufinalni turnir. Nadamo se da ćemo i u Mostaru biti jednako uspješne, te izboriti plasman na finale u Sarajevo“, rekla je Iva Petrović, kapetanka ekipe „Rumene jabuke“.

Domaćin Igara, već desetu godinu, je grad Bihać. Djevojčice i dječaci su se u ovom gradu takmičili u malom nogometu, košarci i tenisu. Kada je riječ o Poli Cupu, natjecanju u malom nogometu za dječake 2009. godište i mlađi, najuspješnija je bila ekipa „Mladost 1938“ iz Bosanskog Petrovca, koja je u finalnom susretu odmjerila snage s ekipom „Zvijezda Midž Hit“. Nakon natjecanja u malom nogometu, održan je i Toyota Cup u tenisu. Prvo mjesto u kategoriji djevojčica osvojila je Ena Pjatnicki, dok je prvo mjesto u kategoriji dječaka osvojio Emil Memić. I ove godine mališane širom BiH, osim natjecanja, očekuje i niz edukativno-zabavnih radionica. Kroz kampanju „Budi zakon, reci NE“, koju Igre implementiraju u suradnji s Fondom za okoliš FBiH, zajedno ćemo učiti o važnosti očuvanja životne sredine.

Natjecanja Igara su po prvi put ove godine održana u još jednom krajiškom gradu – Bužimu, a najveće zanimanje vladalo je za natjecanje u odbojci. Finalni odbojkaški susret, u kojem su se sastale ekipe ŽOK „Bužim“ i ŽOK „Bihać“, donio je mnogo neizvjesnosti, a u konačnici je pobjedu odnijela domaća ekipa. „Ovo nam je drugi put da se natječemo drago nam je što su Igre ove godine održane i u našem gradu. Finale u Sarajevu će nam biti odlična prilika da se družimo, dobro zabavimo, ali i takmičimo protiv ekipa iz drugih gradova“, kazala je Hana Skenderović, kapetanka ekipe ŽOK „Bužim“.

Nakon natjecanja u odbojci, prvi ovogodišnji BH Telecom Cup u odbojci na pijesku održan je u Bužimu. Pobjednici u muškoj kategoriji su dječaci iz ekipe Milenium, dok su u kategoriji djevojčica najuspješnije bile djevojčice iz ekipe Bužim. I jednu i drugu ekipu očekuje učešće na Velikom finalu Igara u Sarajevu. U okviru ovogodišnje turneje, sve aktivnosti Plazma Sportskih igara mladih bit će realizirane uz prethodnu suglasnost nadležnih zdravstvenih institucija, te uz poštivanje svih propisanih preporuka. Prijave za natjecanja vrše se isključivo online putem, a sva takmičenja bit će održana bez prisustva publike.