Planirao krvnu osvetu u Italiji

Krvna osveta
Podgoričanin A. M. (23) uhapšen je sa dvoje državljana Srbije u blizini italijanskog Lećea jer je kod njega pronađen pištolj sa obrisanim serijskim brojem.

 

Nekoliko dana prije hapšenja stigao u Italiju

Sumnja se da je Crnogorac planirao likvidaciju, odnosno krvnu osvetu zbog smrti svog oca.

Kako navode, A. M. je nekoliko dana prije hapšenja stigao u Italiju jer je navodno trebao da osveti oca Fatmira Markovića, koji je ubijen 2014. godine na jugu Italije. U tom krvavom obračunu, A. M., koji je tada bio maloljetan, ranjen je u nogu jer ga je otac zaštitio tijelom.

Sumnja se da je on trebao da likvidira Fabija Antonija Peronea (Fabio), koji se sumnjiči da je ubio Markovića. Inače, Perone je bio osuđen na doživotnu robiju, ali je uspio da pobjegne 6. novembra 2016. iz bolnice – navode mediji i dodaju da je A. M. na saslušanju priznao da je oružje njegovo.U Fatmira Markovića i njegovog sina ispaljeno je 15 metaka, koji su probili aluminijska vrata toaleta u lokalu “Gold” u Trepuciju. Perone je ubrzo uhapšen u vikendici svojih roditelja, sa tragovima krvi na odjeći i pištoljem koji odgovara onom iz kojeg je pucano na Markoviće.

¨Oružje je moje, nabavio sam ga da se zaštitim od čovjeka koji je ubio mog oca i pokušao da ubije i mene¨, navodno je rekao mladić.

On je u policiji ćutao, a navodno je označen kao član mafije Sakra Korona Unita i već je robijao 18 godina, kako se navodi..

Izvor: