Platila 1,3 miliona dolara ubici da likvidira njenog muža, poznatog fudbalera

asd
Jagmur i njen partner Erdi Sungur bit će optuženi za "pokušaj ubojstva"

Jagmur Ašik (Yağmur Aşık) planirala je ubistvo svog supruga Emrea Ašika, poznatog bivšeg fudbalera i reprezentativca, piše turski Hurrijet Daily News. 

Ona je ponudila ubici 10 miliona turskih lira (1,3 miliona američkih dolara) tražeći od njega da nađe sigurno mjesto za pokop njenog supruga nakon njegove smrti.

Plan za ubojstva nije uspio jer je ubica odustao od ubistva jednog od rijetkih turskih nogometaša koji je igrao za tri istanbulska velikana - Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš.

Jagmur i njen partner Erdi Sungur bit će optuženi za "pokušaj ubistva".

Prema optužnici koju je podiglo tužiteljstvo sjeverozapadne provincije Duzce, Jagmur Ašik prvo je tražila od Sungura da ubije njenog supruga.

- Imao sam aferu s Jagmur. Razmišljala je samo o nasljeđivanju bogatstva nakon smrti Emrea Ašika. Tražila je da ga ubijem, ali odbio sam - rekao je Sungur u svom svjedočenju tužiteljima.

Sungur je zatim Jagmur upoznao s ubicom koji je odležao zatvorsku kaznu zbog ubistva troje ljudi.

Prema optužnici, Jagmur je ubici dala pištolj i zajedno su pretražili ruralna područja i uzvisine kako bi pronašli "sigurno mjesto" za ukop bivšeg fudbalera nakon ubistva. U zadnji trenutak, ubica je odustao od plana.

Emre i Jagmur Ašik još se nisu razveli i imaju troje djece. Emre Ašik je igrao za tursku reprezentaciju u 34 utakmice.