Plenković: Pandemija će se okončati kad se svi procijepe

asd
Hrvatski premijer Andrej Plenković (HDZ) podržao je inicijativu Global Citizen i njene napore u borbi protiv koronavirusa. Plenković je u poruci podrške inicijativi Global Citizen i koncertu Vax Live čiji je cilj podignuti svijest o cijepljenju istaknuo kako će se pandemija koronavirusa okončati tek kad cijela populacija bude u mogućnosti primiti cjepivo.

“Već 16 mjeseci živimo s pandemijom koja je potpuno izmijenila naš način funkcioniranja, naš način života, utjecala je na našu zdravstvenu situaciju, utjecala je na naše gospodarstvo i financijsku stabilnost, utjecala je na način na koji svijet danas funkcionira. Smatram da će se pandemija okončati tek kad cijela populacija bude u mogućnosti primiti cjepivo”, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je podsjetio da je pokrenut niz inicijativa za vrijeme hrvatskog predsjedništva Vijećem EU-a prošle godine koje su dovele do osnivanja skupine Tim Europa i inicijative COVAX te je najavio da će Hrvatska i ubuduće podržavati slične inicijative.

Podsjećamo, “Vax Live: Koncert za ujedinjenje svijeta” objavljen je na YouTubeu 8. svibnja, a snimljen je 2. svibnja na kalifornijskom stadionu pred tisućama cijepljenih posjetitelja. Iz organizacije Global Citizen su prije objave koncerta istaknuli da su prikupili 302 milijuna dolara.