PLENKOVIĆ PROTIV DOLASKA VULINA: 'To nije dobra ideja, Vulin je u niz navrata iznosio uvrede'!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentirao je u subotu najavu da će u nedjelju nedaleko od Jasenovca doći srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Došlo je ponovo do jednog incidenta koji je svojstven osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, koji je svojim činom ne samo oskrnavio simbol hrvatske države već je svojim činom vrijeđao predsjednika Hrvatskog sabora i izaslanstvo. Osude koje dolaze iz Srbije ipak su jasnije nego prve, a što je dobro, rekao je na početku izlaganja hrvatski premijer.

- Što se tiče najavljenog dolaska ministra Vulina u Hrvatsku, mi očekujemo da svatko onaj tko dolazi u RH poštuje hrvatsku državu, a on je prije znao tijekom svojih boravaka imati neprimjerene i uvredljive izjave i nismo sigurni da je to u uvom trenutku najbolje rješenje, rekao je.

- Mi želimo da se sutra u Jasenovcu na službenoj državnoj komemoraciji izrazi poštovanje žrtvama ustaškog logora, ja ću to napraviti kao predsjednik Vlade kao i prošle godine, učinit će to i predsjednik Sabora, a predsjednica je to već učinila. Neme nikakve dileme o čvrstom stavu hrvatske države i svih institucija hrvatske vlasti, kazao je Plenković.